Hoe de vacht van uw hond te borstelen

Hondentrimmer Nieuwegein

We plukken de vacht die klaar is om geplukt te worden. Dit betekent dat de ondervacht wordt verwijderd. Net als bij het plukken bij de mens, moet je een gespecialiseerd gereedschap gebruiken om de vacht te strippen – tondeuse-stijl. Maar omdat we ook tranen, huidvetten en vetten uit de vacht verwijderen met de tondeuse-stijl moeten we soms ook hardnekkige teken en haren verwijderen.

Het ideale moment voor u om de vacht te plukken is na het bad, rond de tijd van hevige verharing.

Haren borstelen Zodra uw huisdier droog is, houdt u het haar vast en strijkt u de vacht in de richting van de haargroei. Gebruik uw vingers om de vacht te kammen. Als u kijkt naar de manier waarop het haar groeit in de vacht van uw hond, zult u merken dat het haar geleidelijk groeit in richtingen die tegen de draad in gaan. Dit is een goed teken dat de vacht geborsteld moet worden.

Als u wilt weten hoe u de vacht van uw hond het beste kunt borstelen, kunt u het beste uw dierenarts of trimsalon vragen om u de beste manier te laten zien.

Haaruitvallen als u niet borstelt, zal het haar van uw huisdier in perfecte staat teruggroeien en net als bij mensenhaar zal het bij lange na niet de rommel zijn die u 's morgens moest opruimen toen u het haar uitdeed. Verrassend genoeg kunt u vaak al kale plekken ontdekken voordat de vacht van de hond er zelfs maar mat uitziet. Als u een korst vermoedt, kunt u die het beste snel aanpakken en uw huisdier zo snel mogelijk naar de dierenarts brengen.

Als u niet scheert, kan de vacht veel sneller gaan vervilten.

Andere routine Voor elke hondeneigenaar is het niet ongewoon om thuis te komen van het werk, wakker te worden met een behaarde puppy, en voorover te buigen om zijn vacht te borstelen. Onze kleine lieverd, Boomer, is verwend en vindt het heerlijk als zijn haren geborsteld worden. Helaas laat hij zich niet zonder slag of stoot door zijn baasjes borstelen.

Het beste wat u kunt doen als uw puppy of hond zich verzet tegen een handmatige borstelbeurt, vooral als het meer is dan ze leuk vinden, is een professional zoeken. Er zijn hondentrimmers die dit voor u kunnen doen. Maar om te weten of de hondentrimsalon authentiek is, moet u de trimsalon beoordelen, evenals de technieken die ze gebruiken. Wanneer u een Hondentrimmer in Nieuwegein beoordeeld, zult u willen overwegen hoe zij de taak van het borstelen van de vacht van uw hond zullen benaderen. 

U zult willen controleren op het volgende:

o Geven ze een demonstratie en leren ze de eigenaars hoe ze de vacht van Boomer moeten borstelen?o Hebben ze foto's of illustraties van hoe het proces in zijn werk gaat?

o Wat voor soort gereedschap gebruiken ze?o Gebruiken ze het juiste gereedschap voor de taak?

o Wat voor soort vacht heeft Boomer? (Als u een ander ras dan een Lab of Golden Retriever kiest, zult u de raskenmerken willen controleren, aangezien elk ras moet worden geborsteld om aan zijn individuele behoeften te voldoen.)

o Wat voor soort prijsklasse rekent de trimsalon?

Het is ook een goed idee om uit te zoeken wat de trimsalon doet en wat er bij de prijs van elke service is inbegrepen. En vergeet niet dat het borstelen niet de enige verzorging mag zijn die uw trimsalon doet. Er moeten ook andere diensten zijn, zoals shampoo en borstelen.