Een gids voor de beste Botswana safari’s

Botswana Safari

Botswana safari is een van de mooiste landen ter wereld, vol met wilde dieren en prachtige landschappen. Als u op zoek bent naar een unieke safaribelevenis die u verstomd zal doen staan, dan hoeft u niet verder te zoeken dan Botswana. Hier vindt u een aantal van de allerbeste Botswaanse wildlife- en safaripakketten die beschikbaar zijn. Of u nu een ervaren reiziger bent die op zoek is naar een unieke uitdaging of een complete beginner die de mooiste delen van Afrika wil zien op een budget, er is voor elk wat wils op deze lijst. Reizen naar Afrika is gemakkelijk als je weet waar je heen moet en wat je kunt verwachten. Maar als je nog nooit van huis bent geweest en voor de eerste keer een safarireis naar Afrika plant, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. We hebben deze lijst samengesteld met onze favoriete tips en trucs voor een safari in Botswana, zodat uw reis zo aangenaam mogelijk zal zijn.

Plan je reis

Voordat u op safari gaat in Botswana, is het van cruciaal belang dat u uw reis plant om de veiligheid en het plezier te maximaliseren. U moet ervoor zorgen dat u het juiste visum voor Botswana heeft, dat u voldoende geld heeft voor de duur van uw safari en dat u te allen tijde toegang heeft tot water en voedsel. U moet er ook voor zorgen dat u toegang heeft tot een auto en chauffeur tijdens uw reis in Botswana.

Maak optimaal gebruik van uw auto met airconditioning

Als u in de koelere maanden reist, zult u ervoor willen zorgen dat u airconditioning in uw auto heeft zodat u de hete zomerdagen niet vast hoeft te zitten op een stoffige Botswaanse weg. Als u in het regenseizoen reist, zorg er dan voor dat u een hotelkamer met airconditioning heeft, zodat u de nachten niet buiten in de regenbuien hoeft door te brengen.

Verblijf in budgetvriendelijke plaatsen

Botswana is een jong land, en als gevolg daarvan zijn de hotels in Botswana vrij betaalbaar in vergelijking met Zuid-Afrika, Namibië, en Zuid-Soedan. Dit betekent dat u waarschijnlijk zult verblijven in plaatsen met gedeelde badkamers, geen airconditioning of elektriciteit, en slecht eten. Het is belangrijk dat u van tevoren boekt en kiest voor plaatsen die op sociale media steeds boffo zijn genoemd. U wilt niet verblijven in plaatsen met veel personeelsverloop, lage klanttevredenheid, of een sfeer die snel verandert.

een wandeling maken

Om het beste van Botswana te ervaren, moet je je voeten nat maken. Dit betekent dat u de reservaten moet bezoeken waar de dieren zich bevinden. Om een idee te krijgen van wat voor soort wild u tegenkomt, kunt u proberen een wandeling te maken met een lokale gids. U kunt kiezen uit game drives van olifanten, luipaarden, of buffels, om er maar een paar te noemen. De gidsen in de reservaten zijn altijd bereid u rond te leiden en u enkele van de dieren te laten zien waarmee ze dagelijks werken. Ze nemen u zelfs mee op een persoonlijke safari om uit te vinden welke dieren u het liefst ziet.

Eet goed en blijf gezond

Er zijn een aantal manieren om dit aan te pakken. U kunt altijd investeren in gezond voedsel terwijl u in Botswana bent, of u kunt profiteren van het feit dat het land wordt gedomineerd door wilde dieren en een overwegend gezond dieet volgen. Dit betekent dat u zich niet zult overgeven aan zwaar of suikerrijk voedsel. Het dieet in de reservaten is meestal gebaseerd op vlees, groenten en bonen, met de toevoeging van vis als die beschikbaar is. Als u onderweg bent, zorg er dan voor dat u thuis een voorraad fruit en groenten inslaat, zodat u er tijdens de reis van kunt genieten.

Doe eens iets anders

De meest verbazingwekkende dingen van Botswana gebeuren vanzelf als u ze toelaat. Dus, kiezen voor een wildlife ervaring vs verblijf in een resort, en wandelen vs verkennen in een 4WD, je krijgt een overvloed aan ervaringen in beide. Het beste van iets anders is dat je niet genoeg krijgt van elke dag hetzelfde te zien. U heeft nog steeds tijd om van de natuur te genieten, en betrokken te raken bij projecten die de lokale gemeenschap ten goede komen.

Spaar om een geweldige wildlife plek te boeken

Zodra u uw safari heeft gekozen, is het tijd om zo veel mogelijk te sparen. U wilt uw vakantiebudget niet verspillen aan een slechte safari omdat u niet het geld had om ergens geweldig heen te gaan. Het is belangrijk dat u ten minste $1000 per persoon voor uw safari begroot, en $1200 per persoon voor de kamers in het reservaat. Het laatste wat u wilt is een geweldige safari boeken en er dan achter komen dat het te duur is voor uw smaak. U kunt ook op sociale media zoeken naar aanbiedingen en speciale tarieven, want die kunnen vaak goedkoper zijn dan de boekingen die u op eigen houtje zou hebben gedaan.

Neem een Wildlife Gids en een Ecotoerisme Expert

Als je vastbesloten bent om zoveel mogelijk wilde dieren te zien, moet je met de stroom meegaan en de migratieroutes van de dieren volgen. Dit betekent dat u een wildlife gids moet inhuren. Afhankelijk van welke dieren u wilt zien, kan dit een zeer dure Andembo zijn, of een Kruger National Park. U moet ook een deskundige kiezen die gespecialiseerd is in het beheer van parken en wildparken. Dit zijn de plaatsen waar u de meeste kans hebt om wilde dieren te zien, en de beste kansen hebt op een succesvolle safari. U zult gemakkelijker experts in uw interessegebied kunnen vinden als u op sociale media kijkt.

Vind de juiste gids voor u en uw betrokkenheid bij dieren

Dit zal variëren met de aard van de dieren die u wilt zien. Als u geïnteresseerd bent in het zien van olifanten, zult u een gids willen vinden die gespecialiseerd is in safari’s met olifanten. Aan de andere kant, als u meer geïnteresseerd bent in de waarnemingen van luipaarden en buffels, kunt u kiezen uit gidsen die zich richten op de wilde natuur. U moet er ook voor zorgen dat u een gevoel krijgt voor de dieren die u volgt. Sommige dieren volgen voorspelbare migratieroutes, terwijl andere in grote groepen trekken. U zou de leden van deze soorten moeten kunnen herkennen aan hun roep en aan de geluiden die ze maken.

Samenvatting

Breng uw Safari reis in Botswana door in een luxe resort of reis in een auto met airconditioning, en u zult een groot deel van de schoonheid van het land missen. Als u bereid bent wat compromissen te sluiten, kunt u nog steeds genieten van een safari in Botswana, maar dan in een budgetvriendelijk hotel. Het beste aan een safari in Botswana is dat het heel gemakkelijk is om te doen. U kunt gewoon wandelen, rijden, of in de directe zon zitten en de dieren van dichtbij bekijken.