Hoe train je je paard om vooruit te gaan

 

 

 

melken

Zoals de naam al aangeeft, gaat het bij deze trainingsmethode om het melken van het paard. Het idee van de "melking" techniek is om het hoofd van het paard laag genoeg te krijgen (een centimeter of zo) zodat de melker de oren van het paard kan optillen en zijn stem verder in de arena kan laten horen. Wanneer je dit doet, graaf je je vingers diep in de zijkanten van de oren van het paard en gebruik je je duim om op de zijkanten van de hals te drukken, een beetje zoals het zoemen op de bovenkant van een koffer, zodat het paard kan wennen aan zachte druk. Als je het paard in de ribben knijpt, dan moet je ervoor zorgen dat de ruggengraat van het paard niet gespannen is en dat hij de hals niet schrap zet (wat je duim zal doden). Je kunt het paard laten bokken als een maniak, maar dat zul je met deze trainingsmethode waarschijnlijk niet doen. Soms zal het paard een paar seconden zachtjes werken en dan zul je steviger in moeten komen, waarbij je opnieuw je strekspieren aanspant tijdens het rijden.

Ik raad deze methode om twee redenen aan. Ten eerste, het lichaam van je paard is flexibel en hij zal je toestaan om zijn oren op te tillen. Nog belangrijker, je paard is klaar om deze nieuwe trainingsaanpak te accepteren door zijn hoofd naar beneden te houden. Sociale paarden zijn gewend om zachtjes gebruikt te worden. Het 'melken' van het paard vereist geen groot werk met veel strekken en overdreven bewegingen. Daardoor verbruik je met deze methode veel minder energie en kun je aan veel vaardigheden tegelijk werken. De zijkanten van de hals van het paard worden snel harder en je zult niet meer merken dat je het paard om de twee passen aan de hals vastbindt na het oefenen.

Voorbereiding

Het eigenlijke werk met de beschreven methodes zal meer een systematische aanpak vereisen, beginnend ogenblikken nadat het paard gevraagd is te bewegen met de toestemming van de trainer. Ik raad ten zeerste aan om je paard een dag of twee te leren kennen voor je de oefeningen probeert, misschien door rustig met hem te praten tussen twee haltes. Het paard zou niet zo snel moeten springen voor jouw toestemming – het paard vertrouwt je, hij weet dat je hem geen pijn zult doen en je wilt niet eindigen dat je een beetje verkouden bent. Het paard zou bereid moeten zijn om rustig te blijven staan terwijl je hem vraagt om vooruit te gaan. Het is altijd goed om dit eerst in een arena te doen en voordat je op de grond in de round pen gaat werken. Je kunt niet te veel van het paard vragen, maar het is essentieel dat hij niet zo snel beweegt of hij kan bevriezen. Je moet je verzoek aan het paard Song timen voordat je paard klaar is voor deze techniek. Laat hem eerst rustig staan ( knijper indien nodig) sluit dan je benen om hem heen, buig en pak de teugel op. Neem het gewicht van je lichaam in je dijen en benen, en 'osh' de druk rond de mond van het paard met je hiel. Als je de eerste reactie niet krijgt, vraag er dan opnieuw om. Het kan zijn dat je dit soort training meerdere keren moet doen, maar uiteindelijk zal je paard met gemak bewegen. Je moet in staat zijn om te manoeuvreren, zodat je paard niet rond geduwd wordt terwijl je deze methode toepast.

De gewerkte methode is om een beetje verder te bewegen dan je vraagt en tegelijkertijd je voeten niet zo veel te bewegen als je vraagt. Wanneer je aan de ene kant het punt bereikt met het hoofd van je paard zo dicht mogelijk bij de teugel, ga je gewoon weer een stapje dichterbij en herhaal je dit. Misschien wil je verder van het paard af gaan staan en dichter bij het bit komen om hem te vragen zijn schouders recht te zetten, zodat je duidelijk kunt communiceren wat je vraagt en wat je wilt. Onthoud dat je paard gemotiveerd zal zijn om vooruit te gaan "door jou", niet doordat jij naar hem toe beweegt. Je zult duidelijk en vaak moeten communiceren om dit soort motivatie te creëren.Wanneer je je paard traint om voorwaarts te bewegen met behulp van de grondcontactmethode, creëer je een soort werkmodel, waarbij je je paard altijd vraagt om naar je toe te gaan en jij naar hem toe beweegt.

Achterwaarts bewegen terwijl je je paard vraagt om naar voren te gaan is een belangrijke vaardigheid om vaardig te worden. Werk totdat je beide kanten langzaam kunt bewegen, oefen dan om alleen je rechterkant te bewegen en als je dat eenmaal kunt, beweeg dan de andere kant op, alsof je het paard vraagt om naar voren te gaan. Als hij beweegt, kun je meer druk creëren en als tegenwicht voor hem fungeren. Als je hem vraagt om naar voren te gaan en je beweegt naar rechts, dan beweeg je naar rechts van hem. Je hielen zijn dan verantwoordelijk voor het zijwaarts bewegen en je tenen bieden dan de einddrager, terwijl je langs je voeten en je heupen en schouders beweegt. Natuurlijk, je rug is altijd achter je hielen. Deze methode hoef je niet meteen onder de knie te krijgen, anders put je jezelf misschien uit. Achterwaarts bewegen kan in het begin een beetje onwennig lijken.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)