Vereniging

Als u erover denkt om een raskitten aan te schaffen is het heel belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Het is geen goedkoop proces en het gaat om een levend wezen dus je kan niet zomaar elke kitten die je op internet ziet kopen.

Ten eerste is het belangrijk dat u uw kitten koopt bij een cattery. De meeste cattery’s hebben een website waarop u vaak ook kunt lezen of de cattery lid is van een vereniging.

De FNK (Federatie Nederlandse Kattenvereniging) is een overkoepelend orgaan waaronder tien verschillende katten verenigingen vallen. Deze verenigingen werken allemaal met inentingen, stambonen, chips en tests op bepaalde veelvoorkomende ziektes. Zodra u contact opneemt met een cattery welke lid is bij één van deze 10 verenigingen zit u zowiezo goed!